Friday, October 21, 2005

Meci

M-am uitat la meciul lui Dinamo. Iti vine sa plangi de nervi, asa un meci de cacao rar am mai vazut, jucatori care nu se gaseau, pase care nu mergeau, principalul atacant parca avea intelegere cu tusierul sa stea mereu in ofsaid, nimic spectaculos, doar o batalie de rutina intre o echipa care se chinuie sa castige acasa si o echipa care se vedea ca venise la un 0-0 si chiar le parea rau ca nu pregatisera meciul in ideea unei victorii.
Un antrenor nemultumit. Pe el va cadea intreaga vina a rezultatului, nu pe ametitii aia din teren care habar nu avea pe ce lume sunt. Pe el, care se agita de pe margine si incerca sa ii trimita in atac. Cred ca a alergat mai mult si s-a agitat mai mult decat unii dintre cei de pe teren. Si rezultatul este 0-0. Nu e o tragedie, dar e pacat in conditiile in care facusera unele meciuri frumoase in ultima perioada. Parca nu mai era Dinamo cel care jucase cu Everton aici si rezistase eroic. Parca nu era Dinamo care se zbatuse la Everton sa tina de un rezultat bun din prima confruntare. Era o echipa de pluton codas. Poate ca e singura sansa de a isi reveni. Filosofie tipic romaneasca, s-au umflat dupa 2-3 victorii si in loc sa se zbata sa urce, se plafoneaza si dau chix. Iar apoi dau vina pe orice altceva, pe gazon, pe vreme, pe arbitri (ca veni vorba, excelent arbitrat), pe lipsa de inspiratie. Nu vor da vina pe ei insisi pentru ca nu s-au mobilizat, nu vor iesi in fata sa spuna ca au gresit si sa inceapa sa se chinuie pentru o revenire. Mai avem sanse de calificare, asa cum a factu si nationala; si n-au mai avut. Poate ca totusi un concurs favorabil de imprejurari ii va trimite mai departe. Atunci se vor fali ca au ajuns mai departe si vor uita de acest meci rusinos. Si iar o vor lua in freza.
Pe dulcele grai moldovenesc, asa se sting toate intitiativele din tara asta. Nu suntem buni sa ducem ceva pana la capat. Avem sclipire, geniu, dar nu avem putere de munca. Ne lipseste spiritul de echipa si mobilizarea.
Iar ma culc nervos si promit ca nu o sa mai tin cu Dinamo pana cand nu isi va reveni fotablul romanesc. Stiu ca o sa imi calc promisiunea inca de la urmatorul meci - echipa de suflet totusi - dar de ce nu se lupta, nu reusesc sa inteleg. Ca o fi unul cu probleme, inteleg, haide 2, 3, chiar 5. Dar toata echipa sa someze pe teren si sa presteze sub orice asteptare, asta nu mai inteleg.

No comments: